Specijalistička ordinacija za endokrinologiju prim. dr. sc. Jozo Jelčić

O nama

U ordinaciji nudimo kompletnu endokrinološku dijagnostičku obradu i liječimo sve metaboličke i endokrinološke bolesti, uz partnerski odnos i uvažavanje potreba naših pacijenata.

Posebna prednost ordinacije je liječenje debljine jedinstvenom metodom razvijanom tijekom niza godina liječenja i vođenja Referentnog centra za debljinu.

Ova metoda daje izvrsne dugotrajne rezultate u liječenju debljine: značajno nižu tjelesnu težinu koja se održava kroz dugi niz godina u većine pacijenata uz poboljšanje kvalitete života. Cilj liječenja je postići trajne promjene nezdravih navika i pretvoriti ih u zdrave, na ugodan način prilagođen svakom pojedincu.

Liječnik

dr-jozo-jelcic-endokrinologija-lijecnik-galerijaPrim. dr. sc. Jozo Jelčić diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1981. godine. Specijalizaciju iz interne medicine završio je 1991. Subspecijalizaciju iz endokrinologije i dijabetologije završio je 2003. godine. Doktorirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2008. godine.

Godine 2002. bio je na studijskom boravku u Klinici Eppendorf u Hamburgu. Od 1999. do otvaranja privatne prakse 2015. bio je zaposlen u Zavodu za endokrinologiju Interne klinike KBC Zagreb. Bio je voditelj centra za debljinu, koji je za to vrijeme postao Referentnim centrom za debljinu Ministarstva zdravlja RH. Ministarstvo zdravlja RH dodijelilo mu je status primarijus i znanstveni suradnik.

Cijelo vrijeme rada na Klinici bavi se dijagnostikom i liječenjem svih endokrinoloških bolesti, a od početka se intenzivno bavi metaboličkim bolestima: debljinom i osteoporozom te bolestima štitnjače i sindromom policističnih jajnika. Uz svakodnevni rad s pacijentima, naglašen je znanstveno-istraživački interes i rad, kao i angažman u edukaciji i promicanju svijesti o veličini javnozdravstvenog problema kojeg sa sobom nose ove bolesti.

Prim. dr. sc. Jozo Jelčić sudjelovao je u dva projekta Ministarstva znanosti. Bio je predavač na više poslijediplomskih studija i tečajeva, te pozvani predavač na brojnim domaćim i međunarodnim kongresima i simpozijima. Sudjelovao je u organizaciji svih šest dosadašnjih nacionalnih kongresa o debljini s međunarodnim sudjelovanjem. Organizirao je jedina dva interdisciplinarna simpozija u našoj zemlji o socijalnim, kulturalnim i ekonomskim uzrocima debljine. Sudjelovao je u kreiranju svih dosadašnjih nacionalnih smjernica za dijagnostiku i liječenje debljine.

Aktivan je član više domaćih i međunarodnih stručnih društava: Hrvatskog društva za debljinu HLZ-a, Hrvatskog endokrinološkog društva HLZ-a, Hrvatskog društva kliničkih endokrinologa i dijabetologa HLZ-a, Hrvatskog društva za osteoporozu (član IO), EASO (The European Association for the Study of Obesity), IASO (The International Association for the Study of Obesity).

Autor je i koator 18 stručnih i znanstvenih članaka. Napisao je poglavlja u više stručnih knjiga i sveučilišnih udžbenika. Bio je sudionik javnih tribina posvećenih problemu debljine.

Pomaže aktivno radu udruga pacijenata. Napisao je poglavlja u više priručnika za pacijente.

Publicirao je brojne tekstove znanstveno-popularnog sadržaja. Suosnivač je Hrvatskog društva za osteoporozu i Hrvatskog društva za debljinu Hrvatskog liječničkog zbora u kojima je obnašao različite funkcije.

Napisao je knjigu „Debljina – bolest stila života“ koju je objavio u izdanju Algoritma 2014.

U našoj ordinaciji