Specijalistička ordinacija za endokrinologiju prim. dr. sc. Jozo Jelčić

ŠKOLA MRŠAVLJENJA – PREDBILJEŽBE

Upišite se u Školu mršavljenja!

Rješite trajno problem viška kilograma na ugodan način, bez dijeta i vježbanja, bez dodataka hrani. Mršavljenje ne smije biti mučenje nego ugodno poboljšanje kvalitete života i prehrane.

Temeljni princip mršavljenja kroz Školu mršavljenja je ugodnost i prilagodljivost individualnim specifičnostima svakog pojedinca.

Glavni uzrok debljine je nezdrav način života. Zato je osnovni preduvjet uspješnog liječenja debljine promjena načina života koja će to umijeće življenja, ljepotu postojanja, umijeće postojanja, vidljiv lik što ga ljudska bića moraju dati svome životu, tu estetiku i stilistiku postojanja (M.P. Foucault) dovesti na razinu koja ne samo da omogućuje kvalitetniji i sretniji život nego i ponovno postizanje zdravlja. Promjene prehrane, tjelesne aktivnosti, spavanja i slobodnog vremena su sastavni dio promjena načina života i ne mogu se izvesti bez sukladnih promjena ostalih aktivnosti s kojima su čvrsto povezane. One predstavljaju dio nužne brige o sebi. Nikad do sad nije bila naglašenija potreba za brigom o sebi nego danas. Nikad u povijesti način života nije bio toliko nezdrav da uzrokuje većinu bolesti od koji se danas umire. Debljina je jedna od njih.

Upisom u Školu mršavljenja otvarate vrata kvalitetnijeg i zdravijeg načina života, osiguravate ugodno i uspješno mršavljenje i trajno nižu tjelesnu težinu. Mršaviti se može na mnogo načina, ali samo jedan je način da se trajno zadrži postignuta težina.

Škola mršavljenja je program mršavljenja koji se može provoditi grupno ili individualno. Izbor grupnog ili individualnog programa je na svakom pojedincu, a rezultati su slični. Program mršavljenja vodi endokrinolog prim. dr. sc. Jozo Jelčić s dugogodišnjim iskustvom u liječenju debljine.

Program mršavljenja počinje individualnim endokrinološkim pregledom s dotadašnjom medicinskom dokumentacijom i savjetima za dodatne pretrage. Ako su potrebne dodatne laboratorijske pretrage, sve se mogu odmah obaviti, a nalazi su gotovi istoga dana, nakon čega slijedi još jedan pregled endokrinologa s rezultatima pretraga. Nakon toga započinje program mršavljenja edukacijom. Potom slijede druženja grupe ili individualne konzultacije u tjednim ciklusima (moguće su individualne prilagodbe) u trajanju od pola sata do jedan sat (u početku).

Kreirano je više varijanti plaćanja programa mršavljenja (kako grupnog jednako tako i individualnog) koji uključuju popust na cijenu liječenja ako se plaća na početku liječenja za cijeli program.

Prednosti ovih programa s plaćenom tretmanom na početku su veća redovitost dolazaka (što daje bolji rezultat liječenja) i 15-25% niža cijena.

PROGRAMI MRŠAVLJENJA

PROGRAM A: uključuje pregled endokrinologa, edukaciju u trajanju od 1.5 sat i 10 kontrolnih pregleda (konzultacija). Cijena je 3.290 kn. Ako se plaća na početku liječenja daje se 15% popusta, pa je konačna cijena: 2.797 kn.

PROGRAM B: uključuje pregled endokrinologa, edukaciju u trajanju od 1.5 sat i 15 kontrolnih pregleda (konzultacija). Cijena je 4.490 kn. Ako se plaća na početku liječenja daje se 20% popusta, pa je konačna cijena: 3.590 kn.

PROGRAM C: uključuje pregled endokrinologa, edukaciju u trajanju od 1.5 sat i 2o kontrolnih pregleda (konzultacija). Cijena je 5.690 kn. Ako se plaća na početku liječenja daje se 25% popusta, pa je konačna cijena: 4.268 kn.

U ponudi su i programi za nastavak liječenja:

PPROGRAM D: 6 kontrolnih pregleda. Cijena je 1.440 kn. Ako se plaća na početku novog ciklusa liječenja daje se 10% popusta, pa je konačna cijena 1.296 kn.

PROGRAM E: 12 kontrolnih pregleda. Cijena je 2.880 kn. Ako se plaća na početku novog ciklusa liječenja daje se 15% popusta, pa je konačna cijena 2.448 kn.

 

Ako se liječenje debljine provodi izvan ovih programa, ali po istim principima i načinu liječenja, samo što se plaća svaki put pri dolasku, onda su cijene bez popusta:

  • prvi endokrinološki pregled: 440 kn
  • kontrolni endokrinološki pregled : 340 kn
  • edukacija 440 kn
  • konzultacije: 240 kn

Ovaj program liječenja debljine je kreiran i uspješno provođen za vrijeme dok sam vodio Referentni centar za debljinu Ministarstva zdravlja RH u KBC Zagreb (Zavoda za endokrinologiju Interne klinike Rebro). Osim dugogodišnjeg uspješnog liječenja osoba koje imaju debljinu napisao sam knjigu u debljini, organizirao kongrese i simpozije o debljini, držao predavanja, sudjelovao na javnim tribinama i napisao više znanstvenih i popularnih članaka o debljini.

Comments are closed here.