Specijalistička ordinacija za endokrinologiju prim. dr. sc. Jozo Jelčić

LIJEKOVI ZA MRŠAVLJENJE

Lijekovi za mršavljenje su dragocjen dodatak standardnom liječenju debljine koji se koriste kao pomoć kad standardne metode liječenja ne daju zadovoljavajuće rezultate.

Lijekovi su indicirani u osoba s BMI >30 kg/m2 i u osoba s BMI >27 kg/m2 ako imaju neku od komplikacija debljine (npr. šećerna bolest tipa 2, povišene masnoće u krvi ili kontroliran povišen krvni tlak). Oni omogućuju smanjenje tjelesne težine za oko 10-15%  u većine pacijenata koji se pridržavaju preporučenog programa mršavljenja. Prije primjene lijekova nužno je utvrditi postoje li kontraindikacije za njihovu primjenu i dalje tijekom liječenja pratiti uspjeh terapije i moguće nuspojave. Primjena lijekova se prekida ako se za 3 mjeseca ne postigne smanjenje tjelesne težina od barem 4-5% ili u slučaju nuspojava.

Mršavljenje - nemoguća misija? - PLIVAzdravlje

U Hrvatskoj su trenutno odobrena četiri lijeka koji se koriste u liječenju debljine. To su:  liraglutid, semaglutid, oristat, kombinacija naltreksonklorida i bupropionklorida.

Ako želite saznati više o primjeni lijekova, načinu primjene, cijeni, trajanju liječenja, indikacijama i kontraindikacijama, nuspojavama, mehanizmu djelovanja i očekivanom rezultatu liječenja možete se naručiti na konzultacije.

Cijena konzultacija je 37.16 eura.

Cijena edukacije kojom započinje liječenje debljine je 66.36 eura-

Uvjete pod kojima se dobiju popusti od 15-25%  možete naći u rubrici Novosti – Programi mršavljenja.

 

Comments are closed here.