Specijalistička ordinacija za endokrinologiju prim. dr. sc. Jozo Jelčić

Liječenje debljine

Prednost naše ordinacije je što debljinu liječimo jedinstvenom metodom koja daje dugoročne rezultate i utječe na stil i način života.

U liječenju debljine koristimo bihevioralnu metodu i holistički pristup u promjeni stila života kao osnovnog pokretača debljine i s tim povezane promjene prehrane, tjelesne aktivnosti i spavanja. Analiziramo uzroke debljine, uočavamo prepreke u liječenju, a kroz zajednički razgovor iznalazimo najbolja rješenja u promjeni stila života, prehrane, tjelesne aktivnosti i spavanja. Pri tom dajemo preporuke o poželjnim promjenama uz objašnjenje smisla promjena i pružamo savjete o načinu postizanja promjena, svladavanju problema i prepreka koji stoje na tom putu.

Ova metoda daje izvrsne dugotrajne rezultate u liječenju debljine: značajno nižu tjelesnu težinu koja se održava kroz dugi niz godina u većine pacijenata uz poboljšanje kvalitete života, poboljšanje metaboličkih parametara, poboljšanje rezultata liječenja komorbiditeta i smanjenje njihovog broja, te smanjenje količine lijekova koji se koriste u njihovom liječenju.

Cilj liječenja je postići trajne promjene nezdravih navika i pretvoriti ih u zdrave, na ugodan način prilagođen svakom pojedincu.

Comments are closed here.